Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Beskrivelse

Pastaen fra Mancini er noget af det tætteste, man kommer på traditionelt italiensk håndværk. Så selvom selve fabrikken er moderne, følger produktionen gamle dyder og traditioner. Hvert år blandes årets melblanding ud fra høsten, af de forskellige hvedesorter, for at opnå den optimale konsistens og smag. Hveden males nænsomt og løbende over året for at opnå bedst mulige ernæringsmæssige, - og smagsmæssige kvalitet. Melet tilsættes udelukkende vand, som æltes til en dej, derefter formes den ønskede form i bronzeforme. Det giver pastaen en højere porøsitet og en mere ru overflade, og ligeledes er det med til at give en bedre pasta med mere struktur og en større evne til at suge væden fra saucen. Efterfølgende tørres pastaen ved temperaturer under 44 grader, mellem 20 og 40 timer afhængig af pastatypen. Den lange tørretid er med til at bevare smagen.

Den gode historie

I regionen Marche, lige midt i nogle af Italiens bedste hvedemarker, har familien Mancini bygget en pastafabrik, som udelukkende fremstiller pasta af durum,- og turanicumhvede fra familiens egne marker. Markerne dyrkes efter rotationsprincippet, hvor man skifter mellem flere forskellige jordforbedrende afgrøder som f.eks. lucerne, kløver, bønner, ærter, kikærter, så jorden ikke udpines, men revitaliseres og restitueres.

Sådan kan du gøre

Når jeg tilbereder pasta, der skal serveres til f.eks. en ragú, koger jeg den altid i rigeligt vand tilsat lidt salt, til den har det rigtige “bid” dvs. lige netop mør. Så hælder jeg vandet fra, og lader en klat smør bruse op i gryden, kværner lidt sort peber og salt i smørret, og vender herefter pastaen heri under omrøring. Server straks. Skal den færdig tilberedes i saucen, som mange traditionelle italienske opskrifter foreskriver, hælder jeg vandet fra lidt før pastaen er serveringsklar, så den kan koge al dente i saucen. Andre opskrifter som f.eks. pasta cacio e pepe foreskriver, at man koger pastaen i mindre vand, så pastaen bliver lidt mere klistret. Her gemmer man typisk også lidt af vandet til at spæde saucen med.

Mancini

Økologisk Spaghetti af Stenmalet Turanicum Hvede

500 gram

57,00
Created with Lunacy Leveringspriser

Fragt fra kun 25,-

Fri fragt fra 1000,-

Created with Lunacy Leveringsdage

Hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

100%
ØKOLOGISK
KOLONIAL VARE
100%
ØKOLOGISK
KOLONIAL VARE

Beskrivelse

Pastaen fra Mancini er noget af det tætteste, man kommer på traditionelt italiensk håndværk. Så selvom selve fabrikken er moderne, følger produktionen gamle dyder og traditioner. Hvert år blandes årets melblanding ud fra høsten, af de forskellige hvedesorter, for at opnå den optimale konsistens og smag. Hveden males nænsomt og løbende over året for at opnå bedst mulige ernæringsmæssige, - og smagsmæssige kvalitet. Melet tilsættes udelukkende vand, som æltes til en dej, derefter formes den ønskede form i bronzeforme. Det giver pastaen en højere porøsitet og en mere ru overflade, og ligeledes er det med til at give en bedre pasta med mere struktur og en større evne til at suge væden fra saucen. Efterfølgende tørres pastaen ved temperaturer under 44 grader, mellem 20 og 40 timer afhængig af pastatypen. Den lange tørretid er med til at bevare smagen.

Den gode historie

I regionen Marche, lige midt i nogle af Italiens bedste hvedemarker, har familien Mancini bygget en pastafabrik, som udelukkende fremstiller pasta af durum,- og turanicumhvede fra familiens egne marker. Markerne dyrkes efter rotationsprincippet, hvor man skifter mellem flere forskellige jordforbedrende afgrøder som f.eks. lucerne, kløver, bønner, ærter, kikærter, så jorden ikke udpines, men revitaliseres og restitueres.

Sådan kan du gøre

Når jeg tilbereder pasta, der skal serveres til f.eks. en ragú, koger jeg den altid i rigeligt vand tilsat lidt salt, til den har det rigtige “bid” dvs. lige netop mør. Så hælder jeg vandet fra, og lader en klat smør bruse op i gryden, kværner lidt sort peber og salt i smørret, og vender herefter pastaen heri under omrøring. Server straks. Skal den færdig tilberedes i saucen, som mange traditionelle italienske opskrifter foreskriver, hælder jeg vandet fra lidt før pastaen er serveringsklar, så den kan koge al dente i saucen. Andre opskrifter som f.eks. pasta cacio e pepe foreskriver, at man koger pastaen i mindre vand, så pastaen bliver lidt mere klistret. Her gemmer man typisk også lidt af vandet til at spæde saucen med.

Ingredienser:

Økologisk stenmalet Semolina af Turanicum DURUMHVEDE, vand. Altid 100 % naturlidt indhold.

Næringsindhold pr. 100g:

Energi 350 kcal / 1470 kJ, Protein 11 g, Kulhydrat 68 g, Heraf sukkerarter 1,4 g, Fedt 1,7 g, Heraf mættet fedtsyre 0,3 g, Salt 0,1g

Leveres som tørvare.

114 kr. pr. kg