Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Beskrivelse

Solomillo betyder mørbrad. Et flot reelt stykke kød uden bi-filet eller “hovedet” og kan tilberedes helt eller skæres i medaljoner. Kødet er magert og mørkere end man sædvanligvis ser. Smagen er dyb, intens, rig og ren som kun dyr der har levet udendørs hele deres liv med ordentligt, naturligt foder, smager. Alt vores sortfodsgris er selvfølgelig af kvaliteten Iberico de Bellota - vogt dig for efterligner.

Den gode historie

Husk at når du sammenligner Iberico gris, altså grisekød fra Spanien, så der er stor forskel på de forskellige kvaliteter af Iberico gris. Dem vi sælger her på Rigtigmad.dk er udelukkende af den højeste kvalitet af racen Spansk Sortfodsgris,og udelukkende af Bellota kvalitet. De lever hele deres liv under åben himmel på La dehesa, højsletten på grænsen mellem Spanien og Portugal, og HVER GRIS har 2 hektarer natur til deres disposition. Fra 1. oktober til slagtningen begynder i midten af december, lever grisene udelukkende af agern og græs, som de selv finder, og tager på den diæt, 1 kg. på hver dag. Den stramme diæt sikrer ligeledes en sammensætning af fedtsyrer, der for over 70 % vedkommende er den samme som i olivenolie. 

Sådan kan du gøre

Fjern evt. sølvhinden inden kødet krydres og gnides med olivenolie. Steg kødet på en hed, tør pande eller grill, på alle 4 sider, ca. 2 min. på hver.* Lad kødet hvile på en rist i 10 min. og varm det hurtigt på panden inden det skæres i skiver og serveres. Lad gerne et flækket hvidløgsfed og en rosmarinkvist stege med i panden. Servér gerne kødet med en garniture der smager af dens hjemland. Marinerede blade af hjertesalat, en tomatsalat med oliven og skalotteløg eller måske grillede grøntsager. *Brun evt. kun kødet hurtigt på alle sider og sæt det så i køleskabet 5 min., inden det skæres i tynde skiver som krydres med flagesalt, friskkværnet peber, citronsaft og god olivenolie og servér det som en forret. Du kan også prøve vores opskrift på Solomillo med grillede Asparges.

Rigtigmad

Solomillo/Mørbrad af Fritgående Agernfodret Spansk Sortfodsgris

600 - 800 gram

175,00
Created with Lunacy Leveringspriser

Fragt fra kun 25,-

Fri fragt fra 1000,-

Created with Lunacy Leveringsdage

Hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

FROST VARE
FROST VARE

Beskrivelse

Solomillo betyder mørbrad. Et flot reelt stykke kød uden bi-filet eller “hovedet” og kan tilberedes helt eller skæres i medaljoner. Kødet er magert og mørkere end man sædvanligvis ser. Smagen er dyb, intens, rig og ren som kun dyr der har levet udendørs hele deres liv med ordentligt, naturligt foder, smager. Alt vores sortfodsgris er selvfølgelig af kvaliteten Iberico de Bellota - vogt dig for efterligner.

Den gode historie

Husk at når du sammenligner Iberico gris, altså grisekød fra Spanien, så der er stor forskel på de forskellige kvaliteter af Iberico gris. Dem vi sælger her på Rigtigmad.dk er udelukkende af den højeste kvalitet af racen Spansk Sortfodsgris,og udelukkende af Bellota kvalitet. De lever hele deres liv under åben himmel på La dehesa, højsletten på grænsen mellem Spanien og Portugal, og HVER GRIS har 2 hektarer natur til deres disposition. Fra 1. oktober til slagtningen begynder i midten af december, lever grisene udelukkende af agern og græs, som de selv finder, og tager på den diæt, 1 kg. på hver dag. Den stramme diæt sikrer ligeledes en sammensætning af fedtsyrer, der for over 70 % vedkommende er den samme som i olivenolie. 

Sådan kan du gøre

Fjern evt. sølvhinden inden kødet krydres og gnides med olivenolie. Steg kødet på en hed, tør pande eller grill, på alle 4 sider, ca. 2 min. på hver.* Lad kødet hvile på en rist i 10 min. og varm det hurtigt på panden inden det skæres i skiver og serveres. Lad gerne et flækket hvidløgsfed og en rosmarinkvist stege med i panden. Servér gerne kødet med en garniture der smager af dens hjemland. Marinerede blade af hjertesalat, en tomatsalat med oliven og skalotteløg eller måske grillede grøntsager. *Brun evt. kun kødet hurtigt på alle sider og sæt det så i køleskabet 5 min., inden det skæres i tynde skiver som krydres med flagesalt, friskkværnet peber, citronsaft og god olivenolie og servér det som en forret. Du kan også prøve vores opskrift på Solomillo med grillede Asparges.

Ingredienser:

Sortfodsgris af Bellota kvalitet. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

250 kr. pr. kg