Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Beskrivelse

Pluma er en udskæring af boven oppe mod dyrets nakke. Den er mørk i kødet, utrolig skær og mør. Det er den udskæring der minder mest om en bøf. Udskæringen laves ikke af danske grise da de ganske enkelt mangler størrelsen til at det giver mening. Smagen er dyb, intens, rig og ren som kun dyr der har levet udendørs, smager. Kødet vil have et naturligt lag af fedt, og er ikke magert, som det svinekød du måske kender. Alt vores sortfodsgris er selvfølgelig af kvaliteten Iberico de Bellota - vogt dig for efterligner.

Den gode historie

Husk at når du sammenligner Iberico gris, altså grisekød fra Spanien, så der er stor forskel på de forskellige kvaliteter af Iberico gris. Dem vi sælger her på Rigtigmad.dk er udelukkende af den højeste kvalitet af racen Spansk Sortfodsgris,og udelukkende af Bellota kvalitet. De lever hele deres liv under åben himmel på La dehesa, højsletten på grænsen mellem Spanien og Portugal, og HVER GRIS har 2 hektarer natur til deres disposition. Fra 1. oktober til slagtningen begynder i midten af december, lever grisene udelukkende af agern og græs, som de selv finder, og tager på den diæt, 1 kg. på hver dag. Den stramme diæt sikrer ligeledes en sammensætning af fedtsyrer, der for over 70 % vedkommende er den samme som i olivenolie. 

Sådan kan du gøre

Fjern evt. senerne på oversiden (jeg gør det aldrig). krydr med groft salt og friskkværnet peber. Steg kødet på en tør, hed pande eller grill det og regn med ca. 3-3 1/2 min. på hver side. Lad det herefter hvile mindst 5-6 min. på en rist. Giv kødet en hurtig tur på varmen inden du serverer det. Servér gerne kødet med en garniture der smager af dens hjemland. Marinerede blade af hjertesalat, en tomatsalat med oliven og skalotteløg, eller måske bare grillede grøntsager. Alternativt kan du prøve en af vores mange opskrifter, prøv for eksempel Pluma med Auberginekompot eller Pluma med Artiskok-Tomat Olivenolie emulsion med brændt Hvidløg.

Rigtigmad

Pluma af Fritgående Agernfodret Spansk Sortfodsgris

600 - 800 gram

259,00
Created with Lunacy Leveringspriser

Fragt fra kun 25,-

Fri fragt fra 1000,-

Created with Lunacy Leveringsdage

Hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

FROST VARE
FROST VARE

Beskrivelse

Pluma er en udskæring af boven oppe mod dyrets nakke. Den er mørk i kødet, utrolig skær og mør. Det er den udskæring der minder mest om en bøf. Udskæringen laves ikke af danske grise da de ganske enkelt mangler størrelsen til at det giver mening. Smagen er dyb, intens, rig og ren som kun dyr der har levet udendørs, smager. Kødet vil have et naturligt lag af fedt, og er ikke magert, som det svinekød du måske kender. Alt vores sortfodsgris er selvfølgelig af kvaliteten Iberico de Bellota - vogt dig for efterligner.

Den gode historie

Husk at når du sammenligner Iberico gris, altså grisekød fra Spanien, så der er stor forskel på de forskellige kvaliteter af Iberico gris. Dem vi sælger her på Rigtigmad.dk er udelukkende af den højeste kvalitet af racen Spansk Sortfodsgris,og udelukkende af Bellota kvalitet. De lever hele deres liv under åben himmel på La dehesa, højsletten på grænsen mellem Spanien og Portugal, og HVER GRIS har 2 hektarer natur til deres disposition. Fra 1. oktober til slagtningen begynder i midten af december, lever grisene udelukkende af agern og græs, som de selv finder, og tager på den diæt, 1 kg. på hver dag. Den stramme diæt sikrer ligeledes en sammensætning af fedtsyrer, der for over 70 % vedkommende er den samme som i olivenolie. 

Sådan kan du gøre

Fjern evt. senerne på oversiden (jeg gør det aldrig). krydr med groft salt og friskkværnet peber. Steg kødet på en tør, hed pande eller grill det og regn med ca. 3-3 1/2 min. på hver side. Lad det herefter hvile mindst 5-6 min. på en rist. Giv kødet en hurtig tur på varmen inden du serverer det. Servér gerne kødet med en garniture der smager af dens hjemland. Marinerede blade af hjertesalat, en tomatsalat med oliven og skalotteløg, eller måske bare grillede grøntsager. Alternativt kan du prøve en af vores mange opskrifter, prøv for eksempel Pluma med Auberginekompot eller Pluma med Artiskok-Tomat Olivenolie emulsion med brændt Hvidløg.

Ingredienser:

Sortfodsgris af Bellota kvalitet. Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

370 kr. pr. kg