Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Beskrivelse

Vores økologiske hakkede grisekød kommer typisk fra grisens forende, som har den rigtige fordeling af fedt og kød der skal til for, at give hakkekødet den rigtige smag når du skal tilberede det. Hakkekødet her indeholder kun 8 - 12% fedt, til dig, der foretrækker dit hakkekød til den magre side.

Den gode historie

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge. Grisene bliver født i det fri, i små hytter, og går med deres mor til de er en 2–3 måneder. Herefter samles de i flokke af ca. 30 unggrise i større fælleshytter på marken eller i skoven, hvor de også har adgang til vandhuller. Grisene fodres med økologisk korn, grovfoder og det græs og de rødder, som de selv finder, når de roder i jorden over en periode på 3–4 mdr. til de rammer en slagtevægt på ca. 100 kg. Grisene hentes på marken samme dag, som de skal slagtes, og slagtes på gårdens eget slagteri som ligger få hundrede meter fra marken. Således gøres alt for at grisene ikke udsættes for stress. 

Sådan kan du gøre

Brug det hakkede kød til at lave din yndlings frikadelleopskrift eller giv min version et skud. Jeg undlader simplethen den mel eller rasp, de fleste bruger, men rører i stedet kødet med æg, salt, peber, masser af revet rødløg og en skefuld Dijonsennep. Jeg krydrer farsen med enten hakket salvie og reven citronskal eller frisk hakket rosmarin og reven muskatnød. I begge tilfælde lader jeg farsen hvile, gerne en time på køl, inden jeg steger dellerne ved moderat varme, altid i smør. Alternativt kan du prøve en af vores mange opskrifter, prøv for eksempel Meatza med bacon af Vildsvin, Karbonader med svampe og stuvet grøntsager eller vores opskrift på klassiske frikadeller

Varde Ådal

Hakkekød af Økologisk Dansk Gris 8-12%

500 gram

87,50
Created with Lunacy Leveringspriser

Fragt fra kun 25,-

Fri fragt fra 1000,-

Created with Lunacy Leveringsdage

Hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

100%
ØKOLOGISK
FROST VARE
100%
ØKOLOGISK
FROST VARE

Beskrivelse

Vores økologiske hakkede grisekød kommer typisk fra grisens forende, som har den rigtige fordeling af fedt og kød der skal til for, at give hakkekødet den rigtige smag når du skal tilberede det. Hakkekødet her indeholder kun 8 - 12% fedt, til dig, der foretrækker dit hakkekød til den magre side.

Den gode historie

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge. Grisene bliver født i det fri, i små hytter, og går med deres mor til de er en 2–3 måneder. Herefter samles de i flokke af ca. 30 unggrise i større fælleshytter på marken eller i skoven, hvor de også har adgang til vandhuller. Grisene fodres med økologisk korn, grovfoder og det græs og de rødder, som de selv finder, når de roder i jorden over en periode på 3–4 mdr. til de rammer en slagtevægt på ca. 100 kg. Grisene hentes på marken samme dag, som de skal slagtes, og slagtes på gårdens eget slagteri som ligger få hundrede meter fra marken. Således gøres alt for at grisene ikke udsættes for stress. 

Sådan kan du gøre

Brug det hakkede kød til at lave din yndlings frikadelleopskrift eller giv min version et skud. Jeg undlader simplethen den mel eller rasp, de fleste bruger, men rører i stedet kødet med æg, salt, peber, masser af revet rødløg og en skefuld Dijonsennep. Jeg krydrer farsen med enten hakket salvie og reven citronskal eller frisk hakket rosmarin og reven muskatnød. I begge tilfælde lader jeg farsen hvile, gerne en time på køl, inden jeg steger dellerne ved moderat varme, altid i smør. Alternativt kan du prøve en af vores mange opskrifter, prøv for eksempel Meatza med bacon af Vildsvin, Karbonader med svampe og stuvet grøntsager eller vores opskrift på klassiske frikadeller

Ingredienser:

Grisekød af økologisk markgris. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

175 kr. pr. kg