Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

 

Beskrivelse

Vore skinkeschnitzler skæres af grisens bagben, også kaldet skinken. Det er forholdsvis magert kød som ikke bør overtilberedes, så pas på varmen og husk at ordentligt grisekød sagtens kan steges rosa. Grisene fra Varde Ådal er en blanding af Gammel dansk landrace og Duroc, en krydsning, der giver en virkelig god spisekvalitet dvs. at proportioner, smag og fedtsætning er helt i top samtidigt med at grisene trives under det danske vejr.

Den gode historie

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge. Grisene bliver født i det fri, i små hytter, og går med deres mor til de er en 2–3 måneder. Herefter samles de i flokke af ca. 30 unggrise i større fælleshytter på marken eller i skoven, hvor de også har adgang til vandhuller. Grisene fodres med økologisk korn, grovfoder og det græs og de rødder, som de selv finder, når de roder i jorden over en periode på 3–4 mdr. til de rammer en slagtevægt på ca. 100 kg. Grisene hentes på marken samme dag, som de skal slagtes, og slagtes på gårdens eget slagteri som ligger få hundrede meter fra marken. Således gøres alt for at grisene ikke udsættes for stress. 

Sådan kan du gøre

Skinkeschnitzel næsten som Saltimbocca med Svampe, Ærter og Mynte. 

Hak en blanding af gode svampe som f.eks. kantareller i sæsonen, eller markchampignons og shiitake svampe meget fint og sauter dem i rigeligt smør med finthakket skalotte- og hvidløg. Smag til med citronsaft, salt og peber og lad det køle lidt af. 

Bank schnitzlerne ud med en kødhammer eller bagsiden af en lille kasserolle og krydr dem med salt & peber. Belæg dem med en skive af vores backbacon og smør dem med svampeblandingen og rul schnitzlerne stramt og krydr dem på ydersiden. Steg rullerne i smør ved moderat temperatur, ca. 2 minutter på 4 sider og lad dem hvile mindst 5 min. Sauter imens lidt bacontern, fint hakket skalotteløg et par minutter inden du tilsætter friskbælgede ærter og sukkerærter, fint snittet på langs, tillige med hjertesalat-blade, flækket på langs. Smag til med salt og peber og til sidst, lidt fintskåren mynte. Anret rullerne på et varmt fad og hæld garnituren over.

Varde Ådal

Skinkeschnitzler af Økologisk Dansk Gris

500 - 600 gram

147,50
Created with Lunacy Leveringspriser

Fragt fra kun 25,-

Fri fragt fra 1000,-

Created with Lunacy Leveringsdage

Hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

100%
ØKOLOGISK
FROST VARE
100%
ØKOLOGISK
FROST VARE

 

Beskrivelse

Vore skinkeschnitzler skæres af grisens bagben, også kaldet skinken. Det er forholdsvis magert kød som ikke bør overtilberedes, så pas på varmen og husk at ordentligt grisekød sagtens kan steges rosa. Grisene fra Varde Ådal er en blanding af Gammel dansk landrace og Duroc, en krydsning, der giver en virkelig god spisekvalitet dvs. at proportioner, smag og fedtsætning er helt i top samtidigt med at grisene trives under det danske vejr.

Den gode historie

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge. Grisene bliver født i det fri, i små hytter, og går med deres mor til de er en 2–3 måneder. Herefter samles de i flokke af ca. 30 unggrise i større fælleshytter på marken eller i skoven, hvor de også har adgang til vandhuller. Grisene fodres med økologisk korn, grovfoder og det græs og de rødder, som de selv finder, når de roder i jorden over en periode på 3–4 mdr. til de rammer en slagtevægt på ca. 100 kg. Grisene hentes på marken samme dag, som de skal slagtes, og slagtes på gårdens eget slagteri som ligger få hundrede meter fra marken. Således gøres alt for at grisene ikke udsættes for stress. 

Sådan kan du gøre

Skinkeschnitzel næsten som Saltimbocca med Svampe, Ærter og Mynte. 

Hak en blanding af gode svampe som f.eks. kantareller i sæsonen, eller markchampignons og shiitake svampe meget fint og sauter dem i rigeligt smør med finthakket skalotte- og hvidløg. Smag til med citronsaft, salt og peber og lad det køle lidt af. 

Bank schnitzlerne ud med en kødhammer eller bagsiden af en lille kasserolle og krydr dem med salt & peber. Belæg dem med en skive af vores backbacon og smør dem med svampeblandingen og rul schnitzlerne stramt og krydr dem på ydersiden. Steg rullerne i smør ved moderat temperatur, ca. 2 minutter på 4 sider og lad dem hvile mindst 5 min. Sauter imens lidt bacontern, fint hakket skalotteløg et par minutter inden du tilsætter friskbælgede ærter og sukkerærter, fint snittet på langs, tillige med hjertesalat-blade, flækket på langs. Smag til med salt og peber og til sidst, lidt fintskåren mynte. Anret rullerne på et varmt fad og hæld garnituren over.

Ingredienser:

Grisekød af Rigtigmad Gris.Altid 100 % naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

295 kr. pr. kg