Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Beskrivelse

Vores skanke er fra grisens bagben, som er større og mere reelle end forskankene. Da økologiske grise med masser af plads under åben himmel konstant er i gang, er kødet umiddelbart sejt og skal tilberedes lang tid ved svag varme for at blive mørt. Med den rigtige tilberedning er det til gengæld en af de mest smagfulde udskæringer på hele grisen. Grisene fra Varde Ådal er en blanding af Gammel dansk landrace og Duroc, en krydsning, der giver en virkelig god spisekvalitet dvs. at proportioner, smag og fedtsætning er helt i top samtidigt med at grisene trives under det danske vejr.

Den gode historie

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge. Grisene bliver født i det fri, i små hytter, og går med deres mor til de er en 2–3 måneder. Herefter samles de i flokke af ca. 30 unggrise i større fælleshytter på marken eller i skoven, hvor de også har adgang til vandhuller. Grisene fodres med økologisk korn, grovfoder og det græs og de rødder, som de selv finder, når de roder i jorden over en periode på 3–4 mdr. til de rammer en slagtevægt på ca. 100 kg. Grisene hentes på marken samme dag, som de skal slagtes, og slagtes på gårdens eget slagteri som ligger få hundrede meter fra marken. Således gøres alt for at grisene ikke udsættes for stress. 

Sådan kan du gøre

Tænd ovnen på ca. 100 grader fra morgenstunden. Pak skanken ud og dup den tør med køkkenrulle. Rids sværen ved hjælp af en skarp kniv, og sæt skanken i et ildfast fad. Pensl den med knust hvidløg, reven citronskal, lidt sennep, en halv tsk. god karry, groft salt og friskkværnet sort peber rørt op i lidt olivenolie. Sæt skanken i ovnen og giv den 8 - 10 timer, hvilket burde passe med at du kommer hjem fra arbejde og bliver mødt af en skøn duft af mad. Skru ovnen op på 225 grader, så sværen steger sprød, mens du laver en lækker grov og fyldig salat. 

Varde Ådal

Skank af Økologisk Dansk Gris

1.0 - 1.4 kg

150,00
Created with Lunacy Leveringspriser

Fragt fra kun 25,-

Fri fragt fra 1000,-

Created with Lunacy Leveringsdage

Hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

100%
ØKOLOGISK
FROST VARE
100%
ØKOLOGISK
FROST VARE

Beskrivelse

Vores skanke er fra grisens bagben, som er større og mere reelle end forskankene. Da økologiske grise med masser af plads under åben himmel konstant er i gang, er kødet umiddelbart sejt og skal tilberedes lang tid ved svag varme for at blive mørt. Med den rigtige tilberedning er det til gengæld en af de mest smagfulde udskæringer på hele grisen. Grisene fra Varde Ådal er en blanding af Gammel dansk landrace og Duroc, en krydsning, der giver en virkelig god spisekvalitet dvs. at proportioner, smag og fedtsætning er helt i top samtidigt med at grisene trives under det danske vejr.

Den gode historie

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge. Grisene bliver født i det fri, i små hytter, og går med deres mor til de er en 2–3 måneder. Herefter samles de i flokke af ca. 30 unggrise i større fælleshytter på marken eller i skoven, hvor de også har adgang til vandhuller. Grisene fodres med økologisk korn, grovfoder og det græs og de rødder, som de selv finder, når de roder i jorden over en periode på 3–4 mdr. til de rammer en slagtevægt på ca. 100 kg. Grisene hentes på marken samme dag, som de skal slagtes, og slagtes på gårdens eget slagteri som ligger få hundrede meter fra marken. Således gøres alt for at grisene ikke udsættes for stress. 

Sådan kan du gøre

Tænd ovnen på ca. 100 grader fra morgenstunden. Pak skanken ud og dup den tør med køkkenrulle. Rids sværen ved hjælp af en skarp kniv, og sæt skanken i et ildfast fad. Pensl den med knust hvidløg, reven citronskal, lidt sennep, en halv tsk. god karry, groft salt og friskkværnet sort peber rørt op i lidt olivenolie. Sæt skanken i ovnen og giv den 8 - 10 timer, hvilket burde passe med at du kommer hjem fra arbejde og bliver mødt af en skøn duft af mad. Skru ovnen op på 225 grader, så sværen steger sprød, mens du laver en lækker grov og fyldig salat. 

Ingredienser:

Økologisk Grisekød. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

125 kr. pr. kg