Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Beskrivelse

Vi skærer vores økologiske nakkekoteletter af grisens nakke. Den består groft sagt af tre muskler og lidt fedt. Den kan typisk godt tåle lidt længere tilberedning, f.eks. braisering, som gør kødet dejligt mørt og særdeles smagfuldt og giver samtidig en skøn sky. Grisene fra Varde Ådal er en blanding af Gammel dansk landrace og Duroc, en krydsning, der giver en virkelig god spisekvalitet dvs. at proportioner, smag og fedtsætning er helt i top samtidigt med at grisene trives under det danske vejr. .

Den gode historie

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge. Grisene bliver født i det fri, i små hytter, og går med deres mor til de er en 2–3 måneder. Herefter samles de i flokke af ca. 30 unggrise i større fælleshytter på marken eller i skoven, hvor de også har adgang til vandhuller. Grisene fodres med økologisk korn, grovfoder og det græs og de rødder, som de selv finder, når de roder i jorden over en periode på 3–4 mdr. til de rammer en slagtevægt på ca. 100 kg. Grisene hentes på marken samme dag, som de skal slagtes, og slagtes på gårdens eget slagteri som ligger få hundrede meter fra marken. Således gøres alt for at grisene ikke udsættes for stress. 

Sådan kan du gøre

Bank evt koteletterne og krydr dem med salt og peber. Brun dem af, tag dem op og steg kvartede, faste markchampignons i panden med løg, hvidløg, citronskal og rosmarin. Kog af med balsamico, læg koteleterne ovenpå, læg låg på og braiser koteletterne ved svag varme ca 35 - 45 minutter.

Varde Ådal

Nakkekoteletter af Økologisk Dansk Gris

2 stk, 500 - 600 gram

137,50
Created with Lunacy Leveringspriser

Fragt fra kun 25,-

Fri fragt fra 1000,-

Created with Lunacy Leveringsdage

Hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

100%
ØKOLOGISK
FROST VARE
100%
ØKOLOGISK
FROST VARE

Beskrivelse

Vi skærer vores økologiske nakkekoteletter af grisens nakke. Den består groft sagt af tre muskler og lidt fedt. Den kan typisk godt tåle lidt længere tilberedning, f.eks. braisering, som gør kødet dejligt mørt og særdeles smagfuldt og giver samtidig en skøn sky. Grisene fra Varde Ådal er en blanding af Gammel dansk landrace og Duroc, en krydsning, der giver en virkelig god spisekvalitet dvs. at proportioner, smag og fedtsætning er helt i top samtidigt med at grisene trives under det danske vejr. .

Den gode historie

Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det er på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge. Grisene bliver født i det fri, i små hytter, og går med deres mor til de er en 2–3 måneder. Herefter samles de i flokke af ca. 30 unggrise i større fælleshytter på marken eller i skoven, hvor de også har adgang til vandhuller. Grisene fodres med økologisk korn, grovfoder og det græs og de rødder, som de selv finder, når de roder i jorden over en periode på 3–4 mdr. til de rammer en slagtevægt på ca. 100 kg. Grisene hentes på marken samme dag, som de skal slagtes, og slagtes på gårdens eget slagteri som ligger få hundrede meter fra marken. Således gøres alt for at grisene ikke udsættes for stress. 

Sådan kan du gøre

Bank evt koteletterne og krydr dem med salt og peber. Brun dem af, tag dem op og steg kvartede, faste markchampignons i panden med løg, hvidløg, citronskal og rosmarin. Kog af med balsamico, læg koteleterne ovenpå, læg låg på og braiser koteletterne ved svag varme ca 35 - 45 minutter.

Ingredienser:

Økologisk grisekød. Altid 100 % naturligt indhold. 

Leveres som frostvare.

250 kr. pr. kg