Vare tilføjet til kurv
Levering tirs, ons, tors & fredag
Fragt fra kun 25,- / Gratis fragt fra 1.000,-

Beskrivelse

Det økologiske kalve,- og flæskekød er hakket af proteinrige udskæringer, typisk fra forenden, med et moderat fedtindhold så du er sikker på at få en god binding når du laver fars og samtidigt et saftig resultat når du står med dit færdige resultat.

Den gode historie

Godt græsfodret kalvekød er svært at finde i Danmark, og endnu sværere bliver det, hvis det skal være økologisk. Vores økologiske kalve opdrættes, slagtes og opskæres af Familien Kousgaard. Tyrekalvene, der som oftest er uønskede i konventionel produktion, og derfor aflives og bortskaffes, sættes i stedet sammen med “ammetanter” på græs det meste af året, men sættes om vinteren på stald, på en diæt bestående af hø, græsensilage og græspiller. En diæt meget tæt på det dyrene naturligt ville leve af, hvis de var vilde. Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge.

Sådan kan du gøre

Brug vore økologiske kalve & flæsk når du går i køkkenet for at lave frikadeller eller farsbrød og smag hvordan et naturligt frit liv på marken kan smages. Når du skal røre den perfekte fars er det vigtigt at alle ingredienser er kolde. Så tilsæt det hakkede kød, æg af samme temperatur, tilsæt så salt, krydderier og løg og rør farsen sej inden du evt. tilsætter væske i form af vand, kold bouillon eller mælk, og arbejd væsken i lidt efter lidt. Lad farsen hvile i køleskabet mindst en halv time inden du går videre. Rør den igennem igen og tilsæt så evt. lidt mere væske hvis du er til en våd fars og smag så farsen til. Det nemmeste er at smage på den rå fars, men alternativt kan du stege en minifrikadelle og tjekke om den evt. skal have lidt mere salt, peber eller måske lidt hakkede friske krydderurter eller din favorit krydderiblanding. Husk at selvom du elsker en klassisk frikadelle, som din mor lavede den, så er det jo ingen forbrydelse at være lidt innovativ. Så prøv næste gang du skal servere frikadeller at servere dem med en frisk rødkålssalat. Frisk og fintsnittet rødkål, fintsnittede rødløg, lidt granatæblekerner fra Magnihill, fint strimlede syrlige æbler vendt med balsamico, olivenolie, citronsaft. Og husk at alt smager bedre, når det smages omhyggeligt til med salt og friskkværnet sort peber.

Varde Ådal

Hakkekød af Økologisk Dansk Kalv & Flæsk

500 gram

89,50
Created with Lunacy Leveringspriser

Fragt fra kun 25,-

Fri fragt fra 1000,-

Created with Lunacy Leveringsdage

Hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag

100%
ØKOLOGISK
FROST VARE
100%
ØKOLOGISK
FROST VARE

Beskrivelse

Det økologiske kalve,- og flæskekød er hakket af proteinrige udskæringer, typisk fra forenden, med et moderat fedtindhold så du er sikker på at få en god binding når du laver fars og samtidigt et saftig resultat når du står med dit færdige resultat.

Den gode historie

Godt græsfodret kalvekød er svært at finde i Danmark, og endnu sværere bliver det, hvis det skal være økologisk. Vores økologiske kalve opdrættes, slagtes og opskæres af Familien Kousgaard. Tyrekalvene, der som oftest er uønskede i konventionel produktion, og derfor aflives og bortskaffes, sættes i stedet sammen med “ammetanter” på græs det meste af året, men sættes om vinteren på stald, på en diæt bestående af hø, græsensilage og græspiller. En diæt meget tæt på det dyrene naturligt ville leve af, hvis de var vilde. Historien om dyrene fra Varde Ådal, er så idyllisk, som den kan blive i disse tider, hvor enorme konventionelle gårde og industriel fødevareproduktion er det, der sætter normen for danske fødevarer. Familien Kousgaard på 5, mor Eva, far Torben og de 3 sønner Emil, Anton og Asger, driver som deres primære levevej slægtsgården ud fra præmissen om, at gården stort set skal kunne brødføde familien. Og det på bæredygtig vis, underforstået at økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i alle henseender er en selvfølge.

Sådan kan du gøre

Brug vore økologiske kalve & flæsk når du går i køkkenet for at lave frikadeller eller farsbrød og smag hvordan et naturligt frit liv på marken kan smages. Når du skal røre den perfekte fars er det vigtigt at alle ingredienser er kolde. Så tilsæt det hakkede kød, æg af samme temperatur, tilsæt så salt, krydderier og løg og rør farsen sej inden du evt. tilsætter væske i form af vand, kold bouillon eller mælk, og arbejd væsken i lidt efter lidt. Lad farsen hvile i køleskabet mindst en halv time inden du går videre. Rør den igennem igen og tilsæt så evt. lidt mere væske hvis du er til en våd fars og smag så farsen til. Det nemmeste er at smage på den rå fars, men alternativt kan du stege en minifrikadelle og tjekke om den evt. skal have lidt mere salt, peber eller måske lidt hakkede friske krydderurter eller din favorit krydderiblanding. Husk at selvom du elsker en klassisk frikadelle, som din mor lavede den, så er det jo ingen forbrydelse at være lidt innovativ. Så prøv næste gang du skal servere frikadeller at servere dem med en frisk rødkålssalat. Frisk og fintsnittet rødkål, fintsnittede rødløg, lidt granatæblekerner fra Magnihill, fint strimlede syrlige æbler vendt med balsamico, olivenolie, citronsaft. Og husk at alt smager bedre, når det smages omhyggeligt til med salt og friskkværnet sort peber.

Ingredienser:

Økologisk Kalv, Økologisk Gris. Altiid 100% naturligt indhold.

Leveres som frostvare.

179 kr. pr. kg